Punajuurikukko

5 h 30 min
5
0

Punajuurikukko

Lanttukukko on kiva, mutta korvataanpa lantut punajuurella.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 8 dlruisjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 tlsuolaa
  • 3 dlvettä
  • 0,5 dlruokaöljyä

Täyte

  • 800 gpunajuurta
  • 400 gsilavaa (tai kylkeä/pekonia)
  • 1,5 tlsuolaa (ripoteltuna kerrosten väliin)

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Sekoita jauhot, suola ja vesi taikinaksi ja alusta öljyllä.

Levitä runsaasti ruisjauhoja leivonta-alustalle ja painele/kaulitse taikinasta soikean mallinen taikinalevy. Keskeltä mielellään paksumpi sellainen. Ripottele päälle vielä ruisjauhoja.

Leikkaa punajuuresta siivuja ja lado niistä taikinalevyn keskelle sopivankokoinen suorakulmio. Ripottele päälle suolaa ja lado päälle seuraava kerros silavasta tai pekonista. Toista kerrostusoperaatio pari kertaa.

Taita pitkät reunat ensin keon päälle ja sitten päätypalaset. Sivele kylmän veden avulla pinta saumattomaksi ja paikkaile ylijäämäpaloilla, mikäli tälle on tarvetta. Sivele koko pinta vielä kostutetuilla käsillä ja jauhota kukko ympäriinsä.

Paista kukkoa 250-asteisessa uunissa tunti, jonka jälkeen kukko otetaan ulos ja valellaan voisulalla. Kääri kukko folioon ja hauduta 150:ssä asteessa vielä 3-4 tuntia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä