Maku

Punajuurikopeekat

4 h 20 min
0
0

Punajuurikopeekat

GL
KA
LA
MA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gpunajuurta

Kastike

  • 1 kplkeitettyä munaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (puristettuna)
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsinappia
  • 1/2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlruokaöljyä

Koristeluun

  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese punajuuret, kuivaa ne ja nosta uunivuokaan. Kypsennä punajuuria noin 1 1/2 tuntia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kokeile kypsyyttä esim. cocktailtikulla. Jäähdytä punajuuret, kuori ne ja leikkaa lanteiksi.

Mittaa kaikki kastikkeen aineet kapeaan kulhoon. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittajalla. Kaada kastike punajuurille ja kääntele, jotta kastike leviää tasaisesti. Peitä kulho ja anna salaatin maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Asettele punajuurilantit tarjolle laakealle vadille. Koristele punajuurikopeekat persiljalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä