Maku

Punajuurijuustokakku

1 h 55 min
5
0

Punajuurijuustokakku

Värikäs ja maukas kakku, jossa perinteinen juustokakku kohtaa punajuuren.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Täyte

  • 150 gpunajuurta
  • 2,5 dlsokeria
  • 600 gtuorejuustoa
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 4 kplkananmunaa
  • 1 rklsitruunamehua

Pohja

  • 2 dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 3 kplkananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Keitä  punajuuri/juuret kypsiksi ja kuori. Anna jäähtyä.

Soseuta punajuuret ja sokeri erittäin hienoksi soseeksi tehosekoittimessa. Lisää soseeseen tuorejuusto, vaniljasokeri, kananmunat ja sitruunamehu.

Valmista pohja vatkaamalla keskenään voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Siivilöi mukaan vehnäjauhot.

Painele taikina voidellun irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille tasaiseksi, noin sentin kerrokseksi. Käytä apuna kylmää vettä. Kaada täyte pohjaan.

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan, jonka jälkeen laske lämpötila 175:een asteeseen ja paista noin tunnin ajan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä