Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.12.2013

Punajuurihummus
Ainekset (10 annosta)
- 300 gpunajuurta
- 230 gkikherneitä (säilyke)
- 1/2 dloliiviöljyä
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
- 2 rklsitruunamehua
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- dlkivettömiä viinirypäleitä
Keitä, kuori ja paloittele punajuuret. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä.
Pane ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Jauha sileäksi tahnaksi. Ohenna tahna notkeaksi tarvittaessa vedellä tai jogurtilla.
Tarjoa punajuurihummus dippinä tuoreiden kasvisten ja rapean leivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.06