Kotivinkki

Tallenna leipään syksyn hehku! Kauden kasviksilla koristeltu punajuurifocaccia on kuin kaunein ruskakimppu

2 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 40 min
Kukkivaksi koristeltu, syvän purppurainen punajuurifocaccia on kuin taideteos sadonkorjuupöydässä. Koristele punajuurifocaccia luovasti syysasuun kasviksilla, yrteillä ja siemenillä. Nyt saa antaa luovuuden kukkia!
KA
VE
MA
MU
LA
SO
0
0
Julkaistu: 13.10.2021


Ainekset (15 annosta)

  • 5 dlpunajuurimehua
  • 50 ghiivaa
  • 9 dlvehnäjauhoja (esim. 00-jauho)
  • 2 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsormisuolaa

Koristeet

  • rosmariinia
  • ruohosipulia
  • timjamia
  • punasipulia
  • raitajuurta
  • porkkanaa
  • ruusukaalia
  • miniluumutomaatteja
  • chilipalkoja (punaisia ja vihreitä)
  • mustia seesaminsiemeniä
  • siemensekoitusta
Tulosta

Punajuurifocaccia valmistuu näin:

  1. Mittaa punajuurimehu kulhoon ja lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi. Murustele ja liuota hiiva mehuun.
  2. Lisää vehnäjauhot, suola ja öljy. Sekoita jauhot hyvin taikinaan, mutta älä vaivaa. Taiki­na jää melko löysäksi.
  3. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota 45 minuuttia.
  4. Pane vuoan tai pellin pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi oliiviöljyllä. Levitä taikina öljytyn paperin päälle vuokaan. Käsittele taikinaa hellästi. Kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
  5. Voitele focaccia oliiviöljyllä. Painele öljytyin sormin kuoppia leipään. Koristele leivän pinta haluamillasi yrteillä ja kasviksilla. Ripot­tele seesaminsiemeniä tai siemensekoitusta sekä sormisuolaa päälle.
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kommentoi »