Kotivinkki

Punajuurifalafelit hurmaavat mehevyydellään – sujauta pyörykät pitaleivän sisään, mausta sinihomejuustokastikkeella ja nauti!

2 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h
Punajuurifalafelit saavat punajuuresta kauniin värin ja uskomattoman mehevän rakenteen. Kokeile näitä kasvisherkkuja vaihtelun vuoksi vaikkapa lindströminpihvien sijasta.
KA
5
1
Julkaistu: 6.11.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Punajuurifalafelit

  • 400 gkikherneitä suolaliemessä
  • 2keitettyä punajuurta (n. 200 g)
  • 1sipuli
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • ½ rkupersiljaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • ¼ tlcayennepippuria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 tlsoodaa
  • 1 rklvettä

Sinihomejuustokastike

  • 1 dljogurttia
  • 50 gsinihomejuustoa

Lisäksi

  • 4pitaleipää
  • 4kevätsipulin vartta
  • 50 grucolaa
  • 1punasipuli
  • öljyä paistamiseen
Tulosta

Punajuurifalafelit sinihomejuustokastikkeella ja pitaleivillä valmistuvat näin:

  1. Valuta kikherneet siivilässä. Mittaa kaikki ainekset paitsi sooda ja vesi tehosekoittimeen. Soseuta karkeaksi massaksi. Laita massa jääkaappiin vetäytymään 1–2 tunniksi tai yön yli. Sekoita sooda veteen ja lisää soodavesi taikinaan vetäytymisen jälkeen.
  2. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä niitä hieman. Kuumenna muutama ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla ja paista falafeleja molemmilta puolilta noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet ja ovat sisältä kypsiä. Nosta falafelit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
  3. Valmista sinihomejuustokastike sekoittamalla murennettu sinihomejuusto jogurtin joukkoon.
  4. Lämmitä pitaleivät öljytilkassa paistinpannulla. Halkaise leivät ja täytä hienonnetulla kevätsipulilla, rucolalla ja punasipulilla. Lisää punajuurifalafelit ja sinihomejuustokastiketta päälle.
1 kommentti