Maku

Punajuuricurry – pirtsakan pinkki kasvisruoka tuo arkiruokapöytään intialaisia makuelämyksiä

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Punajuuricurry on ihana kasvisruoka. Inkivääri, chili, jeera ja curry maustavat tämä punajuuriruoan intilaiseen tyyliin, ja turkkilainen jogurtti pehmentää maun ihanaksi.
GL
MU
KA
3.3
2
Julkaistu: 4.2.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3punajuurta
  • 1tuore chili
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 7 dlkasvislientä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlcurrya
  • ½ dlkookoshiutaleita
  • 2 dlturkkilaista jogurttia

Lisäksi

  • 2 dlpitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
Tulosta

Punajuuricurry valmistetaan näin:

  1. Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi, alle sentin kuutioiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua chili.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota punajuuria, inkivääriä ja chiliä muutama minuutti. Kaada pannulle kasvisliemi, mausteet ja kookoshiutaleet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.
  3. Keitä tällä välin riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  4. Viimeistele punajuuricurry sekoittamalla joukkoon turkkilainen jogurtti. Tarjoa riisin kanssa.
2 kommenttia