Kotivinkki

Punajuuricrostinit

0
0

Punajuuricrostinit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset

OHRALEIPÄ:

  • 5 dlvettä
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • noin 2½ dlohrajauhoja
  • noin 2½ dlvehnäjauhoja
  • öljyä leipien paahtamiseen

CROSTINIT:

  • 1ohraleipä tai vastaava hiivaleipä
  • öljyä

SITRUUNA-PUNAJUURIRAASTE:

  • 2keskikokoista punajuurta
  • ½sitruunan raastettu kuori
  • 1 tlbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklöljyä
  • ½ tlkuivattua timjamia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta timjamia koristeluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

OHRALEIPÄ

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva ja suola.

2. Lisää nesteeseen jauhoja samalla taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaan hyvä sitko ja laita se lämpimään paikkaan leivinliinan alle kohoamaan 30–45 minuutiksi.

3. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää jauhotetulla pöydällä. Anna leipien kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

4. Pistele kohonneet leivät haarukalla. Paista leipiä 225-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

CROSTINIT

1. Leikkaa ohraleipä puoliksi ja leikkaa puolikkaista ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleet parin suupalan kokoisiksi paloiksi.

2. Laita leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle hieman öljyä

3. Paahda viipaleita 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes leipäviipaleet ovat saaneet väriä.

SITRUUNA-PUNAJUURIRAASTE

1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

2. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Sekoita kuoriraaste, etikka, öljy ja mausteet punajuuriraasteen joukkoon ja maista. Lisää mausteita tarvittaessa. Koristele timjamilla. Paahdettua jääkellarin lohta ja sinappimajoneesia tillinäkkärillä Laita lohi suolaliemeen maustumaan 4–6 päivää etukäteen. Myös näkkärin ja majoneesin voi valmistaa hyvissä ajoin. Jätä kokoaminen juhlapäivään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä