Maku

Punajuuricannellonit

1 h 5 min
3.7
1

Punajuuricannellonit

MU
KA
1
3.7
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 160 gpastaa (16 kpl canneloni-pastaputkia)
  • 500 gpunajuurta
  • 2 kplomenaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dlvettä
  • 1 tltimjamia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 125 gsulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 1 tloreganoa

Kastike

  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 6 dlkevytmaitoa
  • 125 gsulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Raasta kuoritut punajuuret ja omenat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää punajuuri- ja omenaraaste. Paista hetki ahkerasti käännellen.

Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Jos kasviksista on irronnut runsaasti nestettä, keitä vielä hetki ilman kantta. Liuota joukkoon sulatejuusto ja mausta oreganolla. Anna jäähtyä.

Täytä pastaputket punajuuritäytteellä pikkulusikan avulla (voit käyttää jäähtyneen täytteen annosteluun myös kertakäyttöistä pursotinpussia). Lado ne voideltuun vuokaan vieri viereen.

Kiehauta jauhot öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito parissa erässä koko ajan sekoittaen. Keitä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Liuota joukkoon juusto ja mausta. Valuta kuorrutus punajuuricannellonien päälle. (Kastikkeen tulee peittää putket kokonaan, jotta ne kypsyvät.) Kypsennä punajuuricanneloneja 200-asteisessa uunissa noin 25
min.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä