Maku

Punajuuri-vuohenjuustopiiraat

0
1

Punajuuri-vuohenjuustopiiraat

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat täydellinen pari, ja tämä piirakka sopii viikonloppuiltaan yhtä hyvin kuin lasillinen punaviiniä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 2 2/3 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplmunaa (voiteluun)

Täyte

  • 300 gpunajuurta
  • 100 gvuohenjuustoa
  • 1 dlemmentalraastetta
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 1/4 tltimjamia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kypsennä ensin punajuuret täytettä varten. Pese punajuuret mutta älä kuori niitä. Paista niitä uunin keskitasolla n. 1 tunnin ajan ja anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi.

Valmista seuraavaksi pohja.

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

Nypi pehmeä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi, lisää suola ja sokeri ja lopuksi muna. Painele taikina kasaan leivonta-alustalla mutta älä vaivaa, jottei piirakkapohjaan muodostu sitkoa. Painele pohja kahteen pieneen voideltuun piirakkavuokaan (halkaisijat n. 13 cm) tai yhteen isoon, halkaisijaltaan n. 26-senttiseen piirakkavuokaan.

Aseta pohjan päälle alumiinifoliota ja painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Ota paino pois pohjien päältä ja voitele munalla, paista vielä muutaman minuutin ajan.

Anna pohjien jäähtyä.

Yhdistä kulhossa munat, kerma, maito ja mausteet. Jaa punajuuret tasaisesti piirakkavuokien pohjalle, murustele seuraavaksi pinnalle vuohenjuusto. Kaada päälle muna-kermaseos ja ripottele pinnalle viimeiseksi juustoraaste ja timjami.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on kullanvärinen ja täyte on asettunut. Anna vetätytyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä