Maku

Punajuuri-vuohenjuustopaistos

1 h 55 min
0
0

Punajuuri-vuohenjuustopaistos

Maukas punajuuri-vuohenjuusto paistos tarjoillaan raikkaan tilliöljyn ja vihersalaatin kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgpunajuuria
  • 250 gpehmeää vuohenjuustoa
  • 1 rklvoita vuoan voiteluun
  • 1 rklhunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tilliöljy

  • 30 gtuoretta tilliä (suomalaista)
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 3 rklsitruunamehua
  • ripaus sokeria
  • suolaa

Tarjoiluun

  • vihersalaattia esim. frisee

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Pese punajuuret ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Anna jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja leikkaa reilun kokoisiksi tikuiksi. Voitele uunivuoka ja laita punajuuri tikut vuokaan. Murustele vuohenjuusto joukkoon. Mausta hunajalla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hiukan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes vuohenjuusto on saanut kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin ja tilliöljyn kera.

Valmista tilliöljy. Laita tilli varsineen korkea reunaiseen kulhoon. Mittaa kulhoon loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä