Maku

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1 h 10 min
4.3
1

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Punajuuri-vuohenjuustokeitto maustetaan ihastuttavalla balcamicokastikkeella!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgpunajuuria
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 1 rklöljyä kuullottamiseen
  • 8 dlkasvislientä
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkltummaa balsamicokastiketta
  • 150 gpehmeää vuohenmaitojuustoa
  • 1 dlruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuumenna kattilassa öljy. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioidut punajuuret sekä tuore timjami ja anna kiehua keskilämmöllä kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Poista timjamin oksat punajuurikeitosta. Laita punajuurikeitto blenderiin. Poista vuohenjuustosta valkoinen kuori ja kuutioi, lisää blenderiin. Mittaa balsamicokastike blenderiin ja lisää myös suola ja pippuri. Soseuta punajuurikeitto tasaiseksi blenderissä, lisää kerma keitoon vähitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai balsamicokastiketta.

Punajuurikeiton kera voi tarjota esimerkiksi vuohenjuustoa, krutonkeja tai balsamicokastiketta. Lounaaksi tarjottuna keitto riittää 4 hengelle, alkuruokana tarjottuna punajuuri-vuohenjuustokeitto riittää 6-8 hengelle.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä