Maku

Punajuuri Tarte Tatin

1 h 10 min
4
0

Punajuuri Tarte Tatin

Punajuuresta syntyy herkullinen Tarte Tatin, jonka päälle viipaloidaan lopuksi vuohenjuustoa - täydellinen yhdistelmä!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

täyte

  • 2 rklvoita
  • 3 kpltimjamin oksaa
  • 3 kplpunajuurta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklhunajaa

pohja

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 dlvettä

päälle

  • 100 gvuohenjuustoa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja viipaloi punajuuret noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele noin 20 cm halkaisijaltaan oleva valurautapannu tai mikä tahansa samaa kokoluokkaa oleva vuoka.

Lisää voin päälle timjamin oksat. Asettele punajuuriviipaleet pannuun hieman päällekkäin renkaiksi, kunnes pinta on täysin peitossa. Lisää päälle hunajaa ja suolaa. Paista noin 30 minuttia 200 asteessa. 

Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää vesi ja oliiviöljy ja sekoita hyvin. Muotoile jauhojen avulla taikinasta pannun kokoinen levy.

Ota pannu uunista 30 minutin jälkeen ja lisää päälle taikinalevy. Paista vielä 25-30 minuuttia 200 asteessa.

Kumoa Tarte Tatin lautaselle ja lisää päälle vuohenjuusto viipaleita.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä