Punajuuri-suklaapulla hurmaa huikealla värillään ja suklaa-espressotäytteellä – katso kuvaohje kauniin kierrepullan taitteluun!
2 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 50 minPunajuurimehulla värjätty taikina sekä näyttää että maistuu ihanalta. Kurkkaa ohjekuvista, miten punajuuri-suklaapulla syntyy helposti!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.11.2020

Punajuuri-suklaapulla hurmaa huikealla värillään ja suklaa-espressotäytteellä – katso kuvaohje kauniin kierrepullan taitteluun!
Ainekset (18 palaa)
- 2 ½ dl punajuuritäysmehua (esim. Biotta)
- 1 dlsokeria
- 25 g hiivaa
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 1muna
- 6–7 dl vehnäjauhoa
- 75 g voita
Täyte
- 150 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 1 ½ dl muscovadosokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl espressopikakahvijauhetta
Voiteluun
- 1 muna
Koristeeksi
- tomusokeria
- karpalojauhetta tai -rouhetta (esim. Greenfinn’s)
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Punajuuri-suklaapulla leivotaan näin:
- Lämmitä mehu kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, muna, kardemumma ja suola.
- Alusta taikinaan jauho vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaan lopuksi pehmeä voi ja jatka, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa lisää jauhoa. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Valmista täyte: Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa tai vesihauteessa. Lisää joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja espressojauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Kauli taikina 35 × 50 sentin levyksi. Levitä täyte levylle. Leikkaa levy pitkältä sivulta kahteen osaan. Kääri kumpikin pitkältä sivulta rullaksi.
- Leikkaa rullat pitkittäin halki, jotta saat 4 säiettä (vaihe 1). Asettele 2 säiettä vierekkäin pystyyn ja kaksi säiettä vierekkäin vaakaan, niin että säikeet menevät keskellä toistensa ali ja yli (vaihe 2).
- Nosta jokainen säie vierekkäisen yli ensin myötäpäivään (vaihe 3) ja sitten toisen kerran vastapäivään (vaihe 4). Työnnä säikeiden päät pullan alle (vaihe 5).
- Nosta pulla leivinpaperin päälle pellille (vaihe 6). Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Paista uunissa 175 asteessa 30–40 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen pullan päälle halutessasi tomusokeria ja kuivattua karpalojauhetta.
Valmistus vaihe vaiheelta
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4