Maku

Punajuuri-sianlihakastike

1 h
0
0

Punajuuri-sianlihakastike

MU
0
0
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gsiankylkeä
  • 2 dlsipulia
  • 3 kplpunajuurta
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlvettä
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Leikkaa siankylki suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi punajuuret.

Ruskista liha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja punajuuret lihasuikaleiden joukkoon, ja anna ruskistua kevyesti.

Sekoita joukkoon jauhot. Lisää sitten vesi, maito ja mausteet. Hauduta kannen alla kypsäksi, 45–60 minuuttia. Tarkista maku.

Tarjoa punajuuri-sianlihakastike keitettyjen perunoiden kanssa.

*Kastike ei tarvitse välttämättä maitoa, sillä rasvainen sianliha antaa sille makua ja pehmeän koostumuksen.

*Resepti: Penninvenyttäjän keittokirja. Marttaliitto 2006.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä