Maku

Punajuuri-poropata

3 h 20 min
4.1
0

Punajuuri-poropata

MU
0
4.1
Teksti Matti-Jussi Partanen, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlmustatorvisieniä (kuivattuna)
  • 2 dlvettä
  • 4 kplpunajuurta
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 kplperunaa (puikula)
  • 1 kplpunasipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/6 kplkeräkaalia
  • 90 gpekonia
  • 1 rklvoita
  • 500 gporonkäristyslihaa
  • 3 dlkeskiolutta (Karhu Korpisavu)
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuina)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Murskaa kuivatut sienet ja pane ne kuumaan veteen likoamaan.
Kuori punajuuret ja porkkana. Suikaloi ne ohueksi tai raasta raastimen karkealla terällä.
Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori.
Pilko perunat, sipulit, kaali ja pekoniviipaleet.
Kumoa kasvikset, pekonipalat ja käristysliha liedenkestävään uunipataan. Valuta sienistä vesi talteen. Lisää sienet pataan. Kuullota kevyesti koko ajan sekoittaen. Lisää nokare voita tarvittaessa.
Kaada vajaa pullo olutta pataan. Ripottele sinihomejuusto sekaan ja nosta kansi päälle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa sienten liotusvettä tai olutta.
Tarkista suola ja jatka punajuuri-poropadan kypsentämistä vielä tunti.
•Punajuuri-poropadan lisäkkeeksi sopivat survotut puolukat ja suolakurkkusuikaleet.
•Juomasuositus: Porter.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä