Maku

Punajuuri-naattipiirakka – mehevä sadonkorjuuherkku

1 h 15 min
0
0

Punajuuri-naattipiirakka – mehevä sadonkorjuuherkku

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos
Sadonkorjuupiiraassa on rukiinen rahkapohja ja juustotäyte, jossa maistuvat punajuuret naatteineen. Asettele kauneimmat punajuuriviipaleet päällimmäisiksi, niin saat piirakasta näyttävän.

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 prk (250 g)maitorahkaa
  • 5 rkloliiviöljyä

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Täyte

  • 4 (noin 350 g)naattipunajuurta
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 3 rkltuoretta meiramia
  • 1 prk (320 g)kevytsmetanaa (Deliciest)
  • 200 gfetajuustoa (murennettuna)
  • 150 gjuustoraastetta
  • 2munaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)

Lisäksi

  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset keskenään.

Mittaa kulhoon myös rahka ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi (30–40 minuuttia).

Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä ja viipaloi ne. Hienonna punajuuren naatit, sipulit ja meirami.

Kuullota sipulit paistinpannulla, lisää naatit ja meirami ja hauduta hetki. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon smetana, juustot, munat ja mausteet. Kaada täyte pohjalle.

Painele pinnalle punajuuriviipaleet ja voitele ne kevyesti öljyllä.

Paista punajuuri-naattipiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos et löydä naatillisia punajuuria, korvaa naatit pussillisella babypinaattia.

MITÄ PIDIT?
0