Maku

Punajuuri-naattipiirakka – mehevä sadonkorjuuherkku

1 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h
Sadonkorjuupiiraassa on rukiinen rahkapohja ja juustotäyte, jossa maistuvat punajuuret naatteineen. Asettele kauneimmat punajuuriviipaleet päällimmäisiksi, niin saat piirakasta näyttävän.
0
0
Kuvat Kreetta Järvenpää


Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 prk (250 g)maitorahkaa
  • 5 rkloliiviöljyä

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Täyte

  • 4 (noin 350 g)naattipunajuurta
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 3 rkltuoretta meiramia
  • 1 prk (320 g)kevytsmetanaa (Deliciest)
  • 200 gfetajuustoa (murennettuna)
  • 150 gjuustoraastetta
  • 2munaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)

Lisäksi

  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta

Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset keskenään.

Mittaa kulhoon myös rahka ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi (30–40 minuuttia).

Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä ja viipaloi ne. Hienonna punajuuren naatit, sipulit ja meirami.

Kuullota sipulit paistinpannulla, lisää naatit ja meirami ja hauduta hetki. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon smetana, juustot, munat ja mausteet. Kaada täyte pohjalle.

Painele pinnalle punajuuriviipaleet ja voitele ne kevyesti öljyllä.

Paista punajuuri-naattipiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos et löydä naatillisia punajuuria, korvaa naatit pussillisella babypinaattia.

MITÄ PIDIT?
0