Maku

Punajuuri-mozzarellalaatikko

1 h 15 min
{
Aktiivinen1 h 15 min
Passiivinen
Mozzarella ja yrtit tekevät kasvislaatikosta mehevän.
GL
MU
4.67
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gperunoita (jauhoinen lajike)
  • 300 gpunajuuria
  • 300 gbuffala-mozzarellaa (2 pakettia à 150 g)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  • 1/2 dltuoretta basilikaa silputtuna
  • 2 rkltuoretta timjamia silputtuna
  • 1 rkltuoretta rosmariinia silputtuna
  • 2 dlkuohukermaa
Tulosta

Ohjeella valmistat 4–6 annosta punajuuri-mozzarellalaatikkoa.

Kuori perunat ja punajuuret. Leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla.

Valuta ja viipaloi mozzarellat.

Lado voidellun uunivuoan pohjalle ensin kerros perunoita.

Ripottele perunoiden päälle osa suolasta, pippurista, yrteistä ja mozzarellasta. Lisää päälle kerros punajuurta ja mausteita. Jatka näin, kunnes kaikki kasvikset on käytetty.

Kaada päälle lopuksi kerma. Peitä vuoka foliolla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Poista folio. Jatka kypsentämistä puolisen tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa laatikkoa lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4.67
Kommentoi »