Maku

Punajuuri-mozzarella-lasagne

2 h
4.6
3

Punajuuri-mozzarella-lasagne

MU
3
4.6
Kasvislasagnen tähtenä ovat ihanat uunissa paahdetut punajuuret. Tomaattikastikkeen juju ovat laadukkaat säilyketomaatit ja ripaus sokeria, joka lauhduttaa tomaattien happamuuden. Punajuurilasagne saa mehevän pinnan raastetusta tuoremozzarellasta, nam!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gpunajuurta
  • 250 glasagnelevyjä

Tomaattikastike

  • 2 kplsipulia
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1500 gtomaattimurskaa
  • 2 dlvettä
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklrosmariinia (silputtuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 500 gmozzarellajuustoa (buffala)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Pese punajuuret huolellisesti mutta älä kuori niitä. Siirrä punajuuret uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin tunti.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne pehmeiksi ja läpikuultaviksi öljyssä, kattilassa.

Lisää sipuleiden sekaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku.

Kuori ja leikkaa punajuuret melko ohuiksi viipaleiksi. Annostele uunivuokaan ensin tomaattikastiketta. Lisää sen päälle lasagnelevyjä ja viipaloituja punajuuria. Annostele sitten taas tomaattikastiketta, lasagnelevyjä ja punajuuria. Jatka näin, kunnes kaikki punajuuret ja kastike on käytetty. Jätä kastikekerros päällimmäiseksi.

Valuta mozzarellat. Raasta ne karkeaksi tai revi sormin pienemmiksi suikaleiksi. Levitä mozzarellaraaste tasaisesti lasagnen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes lasagne kypsyy ja saa kauniin värin.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa vihersalaatin kera.

Vinkki!

Paahda punajuuret jo edellisenä päivänä!

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä