Maku

Punajuuri-jauhelihavuoka

1 h 30 min
4.5
2

Punajuuri-jauhelihavuoka

GL
MU
2
4.5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplpunajuurta
  • 2 kplsipulia
  • 300 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 1/2 tlyrttisuolaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 200 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tloreganoa
  • 1 kpllaakerinlehteä (rouhittuna)
  • 50 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori punajuuret ja sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Paista lohkot paistokasarissa voi-öljyseoksessa 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, pannun sisältöä silloin tällöin käännellen. Kaada lohkot uunivuokaan.

Ruskista jauheliha murumaiseksi, mausta murut yrttisuolalla ja sekoita liha kasvisten joukkoon. Kuumenna vesi. Sekoita siihen liemikuutio ja paloiteltu sinihomejuusto. Lisää mausteet ja kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste punajuuri-jauhelihavuoan pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Nauti punajuuri-jauhelihavuoka leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä