Maku

Punajuuri-fetapiirakka

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Punajuuri ja feta maistuvat herkullisilta piirakassa.
5
0


Ainekset (10 viipaletta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 dltäysjyväspelttijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkylmää vettä

Täyte

  • 500 gkeitettyjä punajuuria
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 200 gfetajuustoa murennettuna
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3 dlruokakermaa
  • 3 kplkananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Tulosta

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa suikaleiksi. Laita sipulit, punajuuret, tilli ja murustettu feta piirakka pohjan päälle.

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentoi »