
Nypi jauhot, kuutioitu voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi (noin 30 minuuttia). Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä ja leikkaa ne viipaleiksi.
Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi se.
Kuullota purjosuikaleet pannulla voissa pehmeäksi. Lisää punajuuriviipaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää balsamiviinietikka ja sokeri. Keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta meiramilla.
Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (Ø noin 30 cm). Leikkaa taikinalevy viisikulmioksi. Vedä jokaisen sivun keskelle noin 4 sentin viilto kohti keskustaa.
Levitä taikinan päälle punajuuritäyte, mutta jätä reunoista noin 6 sentin kaistale täyttämättä. Murenna päälle fetajuusto.
Nosta taikinan reunat jauhotetuin sormin kohti keskustaa. Galeten keskelle muodostuu tähtikuvio.
Voitele reunat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes galette on kypsä ja saanut kauniin värin.
Koristele valmis galette tuoreella meiramilla.