Kotivinkki

Punaiset vuohenjuustosämpyläkierteet

0
0

Punaiset vuohenjuustosämpyläkierteet

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 viipaletta)

  • 2½ dlvettä tai maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklvaaleaa siirappia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dlpunajuurimehua
  • 6–7 dlvehnäjauhoja
  • 25 gjuoksevaa margariinia

Täyte:

  • 150 gpehmeää vuohenjuustoa
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • ripaussuolaa
  • valkopippuria
  • auringonkukansiemeniä
  • paperisia muffinivuokia paistamiseen
  • kananmuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Valmista taikina. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Lisää nesteeseen murennettu hiiva, siirappi, suola ja punajuurimehu.

2. Lisää joukkoon jauhoja huolellisesti vaivaten pikkuhiljaa. Lisää joukkoon vaivaamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Vaivaa huolella sekaan loput jauhot ja nosta sivuun peitettynä kohoamaan noin ½ tunniksi.

3. Valmista täyte. Sekoita mausteet vuohenjuustoon.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa pois ilmakuplat ja kauli ohueksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.

5. Levitä pintaan vuohenjuustoseos. Kääri rullalle ja leikkaa noin 12 viipaleeksi.

6. Nosta viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muffinivuokiin, jotka olet asettanut metallisen muffinivuoan aukkoihin.

7. Kohota muffineja noin 10 minuuttia ennen paistamista. Sipaise pintaan kananmunaa. Paista muffinit uunin keskiritilätasolla 200 asteessa, noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä