4,5(4)
Punaiset bruschettat
laktoositon
maidoton
munaton
20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min
Julkaistu 30.6.2005
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
250 gpatonkia
3 kpltomaattia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
2 rkloliiviöljyä
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlsuolaa

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa patongista 12 viipaletta ja levitä ne uunivuokaan tai -pellille.

Puolita tomaatit ja poista sisukset. Ne voit käyttää pastakastikkeeseen tai tomaattikeittoon. Silppua koverretut tomaattipuolikkaat ja kuoritut valkosipulit pieneksi. Mausta seos basilikalla, mustapippurirouheella ja suolalla. Lisää öljy tai halutessasi valuta öljyä suoraan leiville. Nostele tomaattiseos patonkipaloille ja paista uunissa 10–15 minuuttia, kunnes leivät ovat rapeita. Nauti heti.

Mauttomat ja värittömät tomaatit ovat talvinen riesa josta pääset, kun kypsyttelet tomaatteja lisää parin päivän ajan huoneenlämmössä.Tomaatista luonnostaan erittyvä etyleeni kypsyttää nopeasti muita kasviksia ja hedelmiä. Runsaasti etyleeniä erittävät tuotteet, kuten tomaatit, avokadot, banaanit, mangot ja omenat kannattaa säilyttää siis omiin muovipusseihin tiiviisti pakattuina.Ruokamenovyötä saat kireämmälle käyttämällä leipiin tuoreiden tomaattien sijaan säilyketomaatteja.
Kommentoi »