Maku

Punaiset bruschettat

20 min
5
0

Punaiset bruschettat

LA
MA
MU
0
5
Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gpatonkia
  • 3 kpltomaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa patongista 12 viipaletta ja levitä ne uunivuokaan tai -pellille.

Puolita tomaatit ja poista sisukset. Ne voit käyttää pastakastikkeeseen tai tomaattikeittoon. Silppua koverretut tomaattipuolikkaat ja kuoritut valkosipulit pieneksi. Mausta seos basilikalla, mustapippurirouheella ja suolalla. Lisää öljy tai halutessasi valuta öljyä suoraan leiville. Nostele tomaattiseos patonkipaloille ja paista uunissa 10–15 minuuttia, kunnes leivät ovat rapeita. Nauti heti.

Vinkki!

Mauttomat ja värittömät tomaatit ovat talvinen riesa josta pääset, kun kypsyttelet tomaatteja lisää parin päivän ajan huoneenlämmössä.Tomaatista luonnostaan erittyvä etyleeni kypsyttää nopeasti muita kasviksia ja hedelmiä. Runsaasti etyleeniä erittävät tuotteet, kuten tomaatit, avokadot, banaanit, mangot ja omenat kannattaa säilyttää siis omiin muovipusseihin tiiviisti pakattuina.Ruokamenovyötä saat kireämmälle käyttämällä leipiin tuoreiden tomaattien sijaan säilyketomaatteja.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä