Maku

Punainen thai-currytahna

20 min
0
0

Punainen thai-currytahna

KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 5 gkuivattua chiliä (kokonaisia)
  • 1 tlsuolaa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (paloiteltuna)
  • 30 ggalangajuurta (kuorittuna ja paloiteltuna)
  • 2 kplsitruunaruohoa
  • 1/2 kpllimettiä (raastettu kuori)
  • 1 rkltuoretta korianteria (juurta)
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlkatkaraputahnaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Halkaise kuivatut chilit pitkittäin, poista siemenet ja paloittele ne. Pane chilit likoamaan kylmään veteen 15–30 minuutiksi. Raasta limetin kuori talteen. Valuta chilit ja taputtele niistä enin kosteus talouspaperiin. Kumoa chilit suolan kanssa mortteliin ja hiero survimella hienoksi.
Lisää ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä välissä rouhien, kunnes seos on tahnamaista.  Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

•Voit korvata reseptissä olevan makean chilikastikkeen vedellä notkistetulla currytahnalla ja sokerilla. Katkaraputahnan voit korvata tarvittaessa kalakastikkeella.
•Voit valmistaa tahnan myös tehosekoittimessa tai monitoimikoneen kulhossa.
•Tuore currytahna säilyy jääkaapissa, suljetussa rasiassa 3–5 päivää. Voit pakastaa tahnaa esim. jääpalamuotin koloissa kerta-annoksina tai litteänä laattana muovipussissa, josta voit murtaa tarvittavan palan.
•Niin punaista kuin vihreää thaicurrytahnaa myydään lasipurkeissa ruokakaupoissa. Tutustu esim. tuotemerkkeihin Santa Maria, Spice Up, Pirkka ja Blue Dragon. Monista tuotteista löytyy tulisuutta ilmaiseva asteikko.

Vinkki!

Kun käsittelet tulisia chilipalkoja, öljyä kätesi tai käytä suojakäsineitä. Älä missään nimessä hipaisekaan silmiäsi, ennen kuin olet pessyt kädet huolellisesti. Currytahna on voimakasta. Aloita maustaminen teelusikan kärjellisellä ja lisää, kun olet maistanut ruokaa.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä