Kotivinkki

Punainen sillihyydyke

0
0

Punainen sillihyydyke

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1pieni punasipuli
  • 250 gsokerisuolattuja matjessillipaloja
  • ½ dlpieniä kapriksia
  • 6liivatelehteä
  • 2-3 rklsitruunamehua
  • 4 dlkuohukermaa
  • 200 granskankermaa
  • ½ dlhienonnettua tuoretta tilliä
  • 1½ tlsokeria
  • ripausvalkopippuria

HYYTELÖ:

  • liivatelehteä
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsäilykepunajuurien lientä
  • ½ rklväkiviinaetikkaa
  • 1 rklsokeria
  • ripaussuolaa

Koristeluun:

  • punajuurta, ruohosipulia
  • pieniä kapriksia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Valmista ensin hyytelökerros. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Purista ne pehmenneinä kuiviksi ja liuota kuumaan vesitilkkaan.

2. Yhdistä vesi, säilyke­punajuurien liemi, etikka, sokeri, suola ja liivatelehti­seos kulhossa. Odota, että hyytelöliemi alkaa hieman hyytyä.

3. Kaada liemi mieluiten silikoni­- tai irtopohjavuoan pohjalle. Asettele päälle pieniä punajuuri­kuutioita ja kapriksia koristeeksi ja nosta vuoka peitettynä viileään hyytymään.

4. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta silli ja kaprikset ja hienonna ne.

5. Pane hyydykkeen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Liuota siihen kuiviksi puristellut, pehmenneet liivatteet.

6. Vaahdota kerma löysäksi, kun punainen hyytelökerros on kovettunut. Lisää sekaan ranskankerma, hienonnettu silli, sipuli ja tilli sekä liivate-sitruunamehuseos. Mausta seos sokerilla ja ripauksella valkopippuria.

7. Kumoa silliseos vuokaan ja nosta se peitettynä viileään. Anna sillin hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

8. Kumoa sillihyydyke vuoasta ja pakkaa ruokalahjaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä