Reseptin ainekset 5 annosta
600 gsilakkafileitä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
10 kplanjovista (fileenä)
1 kplomenaa
1 kplsipulia
2 kpletikkapunajuurta
2 dlruokakermaa
50 gvoita
2 rklkorppujauhoja
Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri silakkafileet rullalle ja nosta ne vieri viereen voideltuun uunivuokaan.
Pilko anjovikset. Kuori omena sekä sipuli ja silppua ne. Kuutioi punajuuret. Levitä anjovikset, omenat ja punajuurikuutiot silkkarullien päälle.
Kaada kerma vuokaan. Vuole voista lastuja ja levitä ne kalojen päälle. Ripottele lopuksi korppujauhot vuokaan.
Paista silakkavuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tarjoa punainen silakkavuoka keitettyjen perunoiden tai perunamuhennoksen kanssa.