Maku

Punainen silakkavuoka

50 min
0
0

Punainen silakkavuoka

Teksti A-lehtien arkisto
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 10 kplanjovista (fileenä)
  • 1 kplomenaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kpletikkapunajuurta
  • 2 dlruokakermaa
  • 50 gvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri silakkafileet rullalle ja nosta ne vieri viereen voideltuun uunivuokaan.

Pilko anjovikset. Kuori omena sekä sipuli ja silppua ne. Kuutioi punajuuret. Levitä anjovikset, omenat ja punajuurikuutiot silkkarullien päälle.

Kaada kerma vuokaan. Vuole voista lastuja ja levitä ne kalojen päälle. Ripottele lopuksi korppujauhot vuokaan.

Paista silakkavuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoa punainen silakkavuoka keitettyjen perunoiden tai perunamuhennoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä