4,3(6)
Punainen poronkäristyspata
gluteeniton
munaton
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h
Poronkäristyspata vaatii aikaa, mutta murea lopputulos palkitsee. Punajuuret värjäävät padan reippaan punaiseksi.
Julkaistu 17.2.2017
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
750 gporonkäristyslihaa (pakaste)
3 rklvoita
4 dlvettä
1 kplsipulia
1 rkllihafondia (tai riistafondia)
1 tlsuolaa
4-5 kplkatajanmarjoja
1/2 tlmustapippuria
3 kplpunajuurta (300 g)
1 kplpalsternakkaa (pieni)
2 1/2 dlsuppilovahveroita (kuivattuja, halutessa)
2 rklkuivattuja karpaloita
2 tlsinappia (makeuttamatonta)
Pinnalle
3 rklkarpaloita (tai puolukoita)

Punainen poronkäristyspata – ohje:

Paista jäinen käristysliha ruskeaksi pannulla voissa kolmessa erässä ja siirrä lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä ruskistusten välissä ja kaada lihojen päälle.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää fondi, suola, katajanmarjat ja sipulit pataan. Hauduta pataa kannen alla liedellä tai 200-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Kuori punajuuret ja palsternakka. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja kumoa pataan. Lisää sienet, juurekset, karpalot ja sinappi. Kypsennä edelleen 30–60 minuuttia. Tarkista maku ja lihan mureus.  Jatka tarvittaessa hauduttamista.

Tarjoa punainen poronkäristyspata perunamuusin ja karpaloiden tai puolukoiden kanssa. 

Kommentoi »