Maku

Punainen poronkäristyspata

2 h 25 min
4.5
0

Punainen poronkäristyspata

GL
MU
0
4.5
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Poronkäristyspata vaatii aikaa, mutta murea lopputulos palkitsee. Punajuuret värjäävät padan reippaan punaiseksi.

Ainekset (6 annosta)

  • 750 gporonkäristyslihaa (pakaste)
  • 3 rklvoita
  • 4 dlvettä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkllihafondia (tai riistafondia)
  • 1 tlsuolaa
  • 4-5 kplkatajanmarjoja
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 kplpunajuurta (300 g)
  • 1 kplpalsternakkaa (pieni)
  • 2 1/2 dlsuppilovahveroita (kuivattuja, halutessa)
  • 2 rklkuivattuja karpaloita
  • 2 tlsinappia (makeuttamatonta)

Pinnalle

  • 3 rklkarpaloita (tai puolukoita)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista punainen poronkäristyspata näin:

Paista jäinen käristysliha ruskeaksi pannulla voissa kolmessa erässä ja siirrä lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä ruskistusten välissä ja kaada lihojen päälle.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää fondi, suola, katajanmarjat ja sipulit pataan. Hauduta pataa kannen alla liedellä tai 200-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Kuori punajuuret ja palsternakka. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja kumoa pataan. Lisää sienet, juurekset, karpalot ja sinappi. Kypsennä edelleen 30–60 minuuttia. Tarkista maku ja lihan mureus.  Jatka tarvittaessa hauduttamista.

Tarjoa punainen poronkäristyspata perunamuusin ja karpaloiden tai puolukoiden kanssa. 

MITÄ PIDIT?
4.5