Punainen kyssäkaalikeitto – piristä päivääsi punaisella ja surauta lautasille purppurainen sosesoppa
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Punainen kyssäkaalikeitto saa hehkuvan värinsä punajuuresta. Jos kyssäkaali on raaka-aineena vieras, nyt viimeistään kannattaa testata tätä hauska pyörylää omassa kotikeittiössäsi!

Reseptin ainekset 4 annosta
1 (500 g)kyssäkaali
2punajuurta
1–2jauhoista perunaa
1purjo
6 dlvettä
1kasvisliemikuutio
1 rklsitruunanmehua
1 rklhunajaa
2 dlruokakermaa
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2 rklpersiljaa
- Kuori ja paloittele kyssäkaali, punajuuret ja perunat. Halkaise purjo, huuhdo hyvin ja silppua valkoinen osa.
- Pane kasvikset kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sitruuna, hunaja, kerma ja kuivamausteet.
- Kuumenna kyssäkaalikeitto. Tarjoa kyssäkaalisipsien ja persiljan kanssa.