Maku

Punainen kyssäkaalikeitto

45 min
GL
MU
5
0

Piristä päivääsi punaisella! Surauta purppuranvärinen soppa kyssäkaalista ja punajuuresta.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkyssäkaalia (500 g)
  • 2 kplpunajuurta (2 pientä tai 1 iso)
  • 1 kplperunaa (1-2 jauhoista perunaa)
  • 1 kplpurjoa (valkoinen osa)
  • 6 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista punajuuri-kyssäkaalikeitto näin:

Kuori ja paloittele kyssäkaali, punajuuret ja perunat. Halkaise purjo, huuhdo hyvin ja silppua valkoinen osa. Pane kasvikset kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sitruuna, hunaja, kerma ja kuivamausteet.

Kuumenna kyssäkaalikeitto ja tarjoa kyssäkaalisipsien ja persiljan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5