4,8(6)
Punainen kyssäkaalikeitto – piristä päivääsi punaisella ja surauta lautasille purppurainen sosesoppa
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Punainen kyssäkaalikeitto saa hehkuvan värinsä punajuuresta. Jos kyssäkaali on raaka-aineena vieras, nyt viimeistään kannattaa testata tätä hauska pyörylää omassa kotikeittiössäsi!
Julkaistu 11.1.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
1 (500 g)kyssäkaali
2punajuurta
1–2jauhoista perunaa
1purjo
6 dlvettä
1kasvisliemikuutio
1 rklsitruunanmehua
1 rklhunajaa
2 dlruokakermaa
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2 rklpersiljaa
  1. Kuori ja paloittele kyssäkaali, punajuuret ja perunat. Halkaise purjo, huuhdo hyvin ja silppua valkoinen osa.
  2. Pane kasvikset kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sitruuna, hunaja, kerma ja kuivamausteet.
  4. Kuumenna kyssäkaalikeitto. Tarjoa kyssäkaalisipsien ja persiljan kanssa.
Kommentoi »