Punainen kyssäkaalikeitto
45 min
GL
MU

Punainen kyssäkaalikeitto
Piristä päivääsi punaisella! Surauta purppuranvärinen soppa kyssäkaalista ja punajuuresta.
Ainekset (4 annosta)
- 1 kplkyssäkaalia (500 g)
- 2 kplpunajuurta (2 pientä tai 1 iso)
- 1 kplperunaa (1-2 jauhoista perunaa)
- 1 kplpurjoa (valkoinen osa)
- 6 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1 rklsitruunamehua
- 1 rklhunajaa
- 2 dlruokakermaa
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 rklpersiljaa
Tee näin
45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min
Valmista punajuuri-kyssäkaalikeitto näin:
Kuori ja paloittele kyssäkaali, punajuuret ja perunat. Halkaise purjo, huuhdo hyvin ja silppua valkoinen osa. Pane kasvikset kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sitruuna, hunaja, kerma ja kuivamausteet.
Kuumenna kyssäkaalikeitto ja tarjoa kyssäkaalisipsien ja persiljan kanssa.
MITÄ PIDIT?
5