Kotivinkki

Punainen kaalisalaatti

0
0

Punainen kaalisalaatti

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1keskikokoinen punakaali
  • noin 1 tlsuolaa
  • 2pientä punajuurta
  • 1omena
  • 1sitruunan mehu
  • ½ dlöljyä
  • ¼ tlsinapinsiemeniä
  • ripaus valkopippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi. Pane siivut suureen muovi- tai metallikulhoon ja ripottele päälle suolaa. Painele kaalia voimakkaasti puhtain käsin tai perunasurvimella usean minuutin ajan, jolloin se mehustuu ja pehmenee. Peitä kulho ja anna kaalin vetäytyä sillä aikaa, kun keität punajuuret.

2. Pese punajuuret. Keitä punajuuret kuorineen kattilassa kypsiksi. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste mehustuneen kaalin joukkoon kulhoon.

3. Kuori ja kuutioi omena toiseen kulhoon. Sekoita sitruunamehuun öljy ja sinapinsiemenet. Sekoita mehu omenakuutioihin.

4. Sekoita omenakuutiot kaali-punajuuriseokseen. Maista ja mausta ripauksella valkopippuria. Nosta punainen kaalisalaatti peitettynä viileään vetäytymään vähintään tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki!

KV Jouluherkut 2/11 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä