Maku

Punainen jauhelihakeitto

30 min
4.5
0

Punainen jauhelihakeitto

LA
MA
MU
0
4.5
Jauhelihakeitto on arjen pelastaja! Tästä herkullisen punaisesta keitosta pitävät kaikki.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2/3 rklruokaöljyä
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 kplsipulia
  • 2/3 dltomaattipyreetä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 10 dlvettä
  • 2 dlpastaa
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlsokeria
  • 1 rklbasilikaa
  • 4 kpltomaattia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista jauhelihakeitto näin:

Kumenna rasva kattilassa ja ruskista jauheliha kevyesti.

Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon tomaattipyree, lihaliemikuutiot ja vesi. Jos haluat keitosta ruokaisampaa, lisää tässä vaiheessa mukaan pasta.

Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Mausta paprikajauheella, sokerilla ja basilikalla (sekä halutessasi ripauksella chiliä).

Puolita tomaatit, poista kovat kannat, leikkaa lohkoiksi ja lisää keiton joukkoon.

Anna punaisen jauhelihakeiton kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Vinkki!

•Jos käytät pinnoitettua kattilaa, et tarvitse öljylisää jauhelihakeitossa.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä