Punainen jauhelihakeitto
30 min
LA
MA
MU

Punainen jauhelihakeitto
Jauhelihakeitto on arjen pelastaja! Tästä herkullisen punaisesta keitosta pitävät kaikki.
Ainekset (6 annosta)
- 2/3 rklruokaöljyä
- 400 gnaudan paistijauhelihaa
- 2 kplsipulia
- 2/3 dltomaattipyreetä
- 2 kpllihaliemikuutiota
- 10 dlvettä
- 2 dlpastaa
- 2 tlpaprikajauhetta
- 1/4 tlsokeria
- 1 rklbasilikaa
- 4 kpltomaattia
Tee näin
30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min
Valmista jauhelihakeitto näin:
Kumenna rasva kattilassa ja ruskista jauheliha kevyesti.
Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon tomaattipyree, lihaliemikuutiot ja vesi. Jos haluat keitosta ruokaisampaa, lisää tässä vaiheessa mukaan pasta.
Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Mausta paprikajauheella, sokerilla ja basilikalla (sekä halutessasi ripauksella chiliä).
Puolita tomaatit, poista kovat kannat, leikkaa lohkoiksi ja lisää keiton joukkoon.
Anna punaisen jauhelihakeiton kiehua vielä noin 5 minuuttia.
•Jos käytät pinnoitettua kattilaa, et tarvitse öljylisää jauhelihakeitossa.
MITÄ PIDIT?
4.5