Maku

Punainen currytahna

30 min
4.3
0

Punainen currytahna

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 5 tlkuivattua chiliä (kokonaisia)
  • 10 kpltuoretta chiliä (thai)
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 3 kplkaffirlimetinlehteä
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklkorianterinsiemeniä
  • 1 tlkardemummaa (vihreä)
  • 1/2 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 rkltuoretta korianteria
  • 1 rklkalakastiketta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Halkaise kuivat chilit, poista siemenet ja pane puolikkaat kylmään veteen likoamaan. Silppua kannattomat thaichilit. Hienonna sitruunaruoho, kaffirlimetin lehdet ja kuorittu inkiväärin pala. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet.

Valuta liotusvesi chileistä ja puserra ne mahdollisimman kuiviksi. Pane kaikki aineet huhmareeseen tai leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Hienonna aineista tasainen, sileärakenteinen currytahna. Käytäpunaista currytahnaa erilaisten thairuokien maustamiseen. Punainen currytahna säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.

•Voit myös pakastaa currytahnan litteänä levynä, josta on helppo murtaa paloja ruokien maustamiseen.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä