Maku

Punaherukkakeksit

45 min
4
0

Punaherukkakeksit

Keksit kauden parhaista marjoista.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 1,5 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1,2 dlkaurahiutaleita
  • 1/3 tlruokasoodaa
  • 1/3 tlleivinjauhetta
  • 70 gpehmeää voita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplkypsä banaani
  • 1 kplkananmuna
  • 1/4 tlbourbon-vaniljajauhetta (tai puolikas vaniljatanko)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1,5 dlpunaherukoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään. 

Sulata sen jälkeen voi ja vispaa se sokerin kanssa, kunnes koostumus on pehmeä ja tasainen. 

Muussaa kypsä banaani haarukkalla, mausta se vaniljajauheella ja sitruunamehulla. 

Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. 

Sekoita banaani- munaseos voi-sokeriseokseen. Vispaa hyvin. 

Lisää kuivat aineet taikinaan puukauhalla käännellen. 

Lisää marjat, mutta älä sekoita liian voimakkaasti jotta marjat eivät mene rikki. Säästä puolikas desi marjoja myöhempään. 

Nostele taikinanokareita leivinpaperille, noin ruokalusikallinen per keksi. Taputtele haarukalla keksejä kevyesti ja nostele jokaisen keksin päälle muutama marja. 

Paista keksejä n. 15 minuuttia (kiertoilmauunissa) 180 asteessa tai kunnes ne saavat kauniin kullanruskean sävyn. Keksit ovat pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä rauhassa ja nosta ne sen jälkeen vielä, esimerkiksi uuniritilälle, jäähtymään. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä