Maku

Punaherukkajuustokakku blondie -pohjalla

12 h 1 min
5
0

Punaherukkajuustokakku blondie -pohjalla

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Blondie -pohja

  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltuoreita punaherukoita

Punaherukkasose

  • 500 gtuoreita punaherukoita
  • ½ dlvettä
  • 1 dlsokeria

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 5 dlpunaherukkasosetta
  • 6 kplliivatelehteä
  • tilkka vettä
  • ½ dltarvittaessa tomusokeria

Koristeluun

  • tuoreita punaherukoita

Muut tarvikkeet

  • leivinpaperi
  • reunakalvo

Tee näin

12 h 1 min
{
AKTIIVINEN1 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista ensin pohja. Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada valkosuklaa-voiseos päälle. Sekoita kunnes sokeri on sekoittunut joukkoon. Anna seoksen hiukan jäähtyä. Lisää munat yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita hyvin. Siivilöi jauhot vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita varovaisesti joukkoon. Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan oleva irtoreunavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Irroita pohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Valmista punaherukkasose. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Halutessasi voit siivilöidä soseesta siemenet pois, itse jätin tämän tekemättä.

Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja punaherukkasose täytteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria antamaan makeutta. Liota liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja lisää liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

Päällystä 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaterilla. Lisää reunakalvo irtopohjavuoan reunoille. Laita blondie pohja vuokaan. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irroita kakku irtopohjavuoasta ja poista reunakalvo sekä leivinpaperi. Koristele kakku tuoreilla punaherukoilla

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä