Kotivinkki

Pullasarvet hillolla ja mantelimassalla – nappaa evääksi pulkkamäkeen ja nauti kuuman kaakaon kera

1 h 25 min
KA
0
0

Pullasarvet täytetään laskiaisteemaan sopivasti hillolla ja mantelimassalla. Herkulliset sarvet voi näppärästi pakata evääksi vaikkapa hiihtoretkelle tai pulkkamäkeen.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (24 kpl)

Taikina

  • 2½ dlmaitoa
  • 25 ghiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
  • 1 dlsokeria
  • noin 8 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 75 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 2 dlpaistonkestävää hilloa tai marmeladia
  • 150 gmantelimassaa

Lisäksi

  • 1muna
  • mantelilastuja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN55 min

Pullasarvet valmistuvat näin:

  1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen tai kuivahiiva hieman lämpimämpään maitoon. Lisää sokeri ja 2 desiä jauhoja. Peitä liinalla ja nosta kulho lämpimään paikkaan 10 minuutiksi.
  2. Alusta taikinaan loput jauhot, suola ja pehmeä rasva. Vaivaa hetki, jotta saat kimmoisan taikinan.
  3. Jaa taikina neljään osaan hyvin jauhotetulla pöydällä. Kauli jokainen pala pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi ympyräksi. Jaa ympyrät taikinapyörällä kuuteen osaan.
  4. Levitä kolmioiden leveään päähän teelusikallinen hilloa ja raasta päälle noin teelusikallinen mantelimassaa. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Käännä hiukan sarven muotoon ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä sarvet liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  5. Voitele kohonneet sarvet munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti.

MITÄ PIDIT?
0