Kotivinkki

Pullasarvet hillolla ja mantelimassalla

1 h 25 min
0
0

Yhdistä kaksi herkkua ja vaihda perinteiset pullat hillolla ja mantelimassalla täytetyiksi pullasarviksi. Nauti pullasarvet arki-iltana tai retkellä kaakaon kera!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (24 kpl)

Taikina:

  • 2½ dlmaitoa
  • 25 ghiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
  • 1 dlsokeria
  • noin 8 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 75 gvoita tai margariinia

Täyte:

  • 2 dlpaistonkestävää hilloa tai marmeladia
  • 150 gmantelimassaa

Lisäksi:

  • 1muna
  • mantelilastuja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN55 min

Pullasarvet hillolla ja mantelimassalla

1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen tai kuivahiiva hieman lämpimämpään maitoon. Lisää sokeri ja 2 dl jauhoja. Peitä liinalla ja nosta kulho lämpimään paikkaan 10 minuutiksi.

2. Alusta taikinaan loput jauhot, suola ja pehmeä rasva. Vaivaa hetki, jotta saat kimmoisan taikinan.

3. Jaa taikina neljään osaan hyvin jauhotetulla pöydällä. Kauli jokainen pala pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi ympyräksi. Jaa ympyrät taikinapyörällä kuuteen osaan.

4. Levitä kolmioiden leveään päähän 1 tl hilloa ja raasta päälle 1 tl mantelimassaa. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Käännä hiukan sarven muotoon ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä sarvet liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

5. Voitele kohonneet sarvet munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

 

MITÄ PIDIT?
0