Maku

Pullakakku – ihanan överi pullaherkku sai banoffeesta tutut täytteet

1 h 30 min
5
0

Pullakakku vie taatusti makeannälän! Paista jättipulla irtopohjavuoassa, leikkaa kolmeen osaan ja sujauta väleihin banoffee-piirakasta tutut täytteet eli Nutellaa, banaania ja toffeekastiketta. Tämä pulla ei lopu kesken!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (1 iso pulla, 10 annosta)

Taikina

  • 2 dlmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 4–5 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita tai margariinia

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • 1 rklhasselpähkinärouhetta
  • 1 tlsokeria

Täyte

  • 1 dlvispikermaa
  • 1/2 dlpähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
  • 2banaania
  • 2 rkltoffeekastiketta (valmista)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Pullakakku leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kaurahiutaleet ja kaakaojauhe.
  3. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva.
  4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Voitele irtopohja- tai kakkuvuoka (Ø noin 20 cm). Nosta kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  6. Leivo taikinasta iso pyöreä pulla. Nosta pulla vuokaan. Kohota vielä 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
  7. Voitele pulla munalla ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja sokeria.
  8. Paista pullaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se irtoaa vuoan reunoilta ja on kauniin ruskea. Anna pullan jäähtyä.
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon levite. Viipaloi banaanit.
  10. Leikkaa pullakakku kolmeen osaa. Täytä pullakakun välit vaahdolla ja banaaniviipaleilla. Pursota täytteen päälle toffeekastiketta.

Vinkki!

Toffeekastikkeen sijaan voit käyttää myös valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, dulce de lechea.

MITÄ PIDIT?
5