Kotivinkki

Pullaa koko porukalle

0
0

Pullaa koko porukalle

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Taikina:

  • 2½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • luomukananmuna
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 6 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dljuoksevaa kasvisrasvamargariinia

Voiteluun:

  • luomumuna

Pullien päälle:

  • raesokeria
  • mantelilastuja

Täyte:

  • 100 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
  • ½ prkrahkaa
  • mansikkahilloa
  • vaniljasokeria
  • 100 gpakastemansikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.

2. Lisää joukkoon jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Alusta taikina hyvin.

3. Lisää rasva taikinaan alustamisen loppupuolella. Peitä taikinakulho ja laita se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Kohota taikina noin puolessa tunnissa kaksinkertaiseksi.

4. Ripottele leivinalustalle jauhoja ja kumoa taikina pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

5. Leikkaa taikina kahdeksaan yhtä suureen palaan ja pyörittele paloista pyöreitä pullia.

6. Yhdistä pullat leivinpaperin päälle rinkiläksi ja kohota 20–30 minuuttia.

7. Voitele munalla.

8. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

9. Paista pullarinkilää 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

10. Jäähdytä rinkilää hetken ja leikkaa se sitten kahtia.

Täyte:

11. Sulata pakastetut mansikat kohmeisiksi ja paloittele ne puolikkaiksi.

12. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja mansikkahillo. Levitä seos pohjarinkilän päälle.

13. Asettele mansikanpuolikkaat rahkaseoksen päälle ja nosta päällysosa täytteen päälle.

14. Nauti pullarinkilä tuoreeltaan, kun ihana tuoksu leijuu vielä keittiössäsi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä