Pull apart -kanelipulla

2 h
5
0

Pull apart -kanelipulla

Leivo perinteinen korvapuusti nyt modernimpaan muotoon!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 2 1/4 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 120 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 55 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklkanelia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon myös sokeri ja voisula, lisää puolet jauhoista puuharukalla voimakkaasti sekoittaen.

Alusta loput jauhot joukkoon vähän kerrallaan lisäten. Vaivaa pullataikinaa n. 10 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa ja siinä on hyvä sitko.

Anna taikinan kohoa peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan.

Sillä aikaa kun taikina kohoaa, sulata täytteen voi kattilassa ja anna kuplia kunnes se ruskistuu. Varo polttamasta voita! Sekoita yhteen kaneli ja sokeri.

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla n. 50×30-senttiseksi levyksi. Sivele ruskistettu voisula levyn päälle pullasudilla, ripottele pinnalle kaneli-sokeriseos tasaisesti.

Leikkaa pitsaleikkurilla taikinalevy pystysuunnassa kuuteen yhtä paksuun osioon. Pinoa levyt päällekkäin ja leikkaa pino taas kuuteen osaan. Voitele leipävuoka (22×12-senttinen) ja asettele palat pystyyn tiiviisti vuokaan. (Katso kuvasta mallia.) 

Anna kohota vielä n. 30 minuuttia, paista sitten 175-asteisessa uunissa n. 25-35 minuuttia tai kunnes pulla on saanut selvästi väriä ja näyttää kypsältä.

Anna pullan jäähtyä hetki vuoassa, poista se sitten varovaisesti vuoasta ritilälle jäähtymään. Nauti lämpöisenä vaikka maidon tai kahvin kanssa.

Vinkki!

Jos pulla näyttää ruskistuvan pinnalta liian nopeasti, laita sen päälle uunissa leivinpaperia.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä