Maku

Pulkkailijan poronkäristys

45 min
4
0

Pulkkailijan poronkäristys

MU
GL
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen, Antti Hallakorpi, Maku-toimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 480 gporonkäristyslihaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 3 dlvettä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva padassa ja ruskista liha pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää joukkoon sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippureilla ja lisää vesi.

Anna hautua puolisen tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Valmiissa poronkäristyksessä lientä saa olla vain hiukan padan pohjalla, käristys ei saa olla vetistä.

Syö pulkkailijan poronkäristys perunamuusin, puolukkasurvoksen ja maustekurkkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä