3,9(35)
Puffet-jäätelökakku – helppo ja ihanan överi minttu-suklaaherkku
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h
Helppo minttu-suklaajäätelökakku Puffet-jätskeistä on takuuvarma kesäherkku, josta ei jää rippeitä pöydälle sulamaan. Kokoa kakku valmisjäätelöistä ja koristele kastikkeilla, marjoilla ja popcorneilla.
Julkaistu 15.6.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
10–12 Puffet Minttu -jäätelöä
½ l suklaajäätelöä
Koristeeksi
½ l minttujäätelöä
½ l suklaajäätelöä
jäätelövohveleita
suklaakastiketta ( esim. O’hoj Hard Topping -maitosuklaakastike)
mansikoita
Pätkis-suklaata (esim. Pätkis Mini Bites)
popcorneja
(mintunlehtiä)

Puffet-jäätelökakku valmistuu näin:

  1. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla niin, että kelmun reunoja jää runsaasti vuoan ulkopuolelle. Leikkaa Puffet-jäätelöt puoliksi
  2. Asettele puolikkaat vuoan reunoille ympyrän muotoon. Painele tarvittaessa sormilla tiiviimmäksi, jotta pyöreä muoto säilyy.
  3. Lusikoi vuoan keskelle hieman pehmennyttä suklaajäätelöä. Painele lusikalla tasaiseksi, jotta aukko täyttyy. Laita kakku pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  4. Nosta kakku pois vuoasta kelmun avulla ja laita varovasti tarjoilualustalle. Kasta vohvelien päät maitosuklaakastikkeeseen. Koristele kakku vohveleilla, jäätelöpalloilla, suklaakastikkeella, tuoreilla mansikoilla, suklaapaloilla, popcorneilla ja mintunlehdillä.

Vinkki! Jos pakastimessasi on tilaa, tee Puffet-kakun pohja suoraan tarjoilulautaselle. Irrota irtopohjavuoasta pohja ja vuoraa reunat kelmulla. Käytä reunoja muottina pohjan rakentamiseen.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vuoraa kakku tuorekelmulla.
Vaihe 2
Asettele puolikkaat Puffet-jäätelöt ympyrän muotoon.
Vaihe 3
Lisää keskelle pehmeää suklaajäätelöä.
Vaihe 4
Nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.