Kotivinkki

Puffet-jäätelökakku – helppo ja ihanan överi minttu-suklaaherkku

4 h 15 min
3.83
0

Puffet-jäätelökakku – helppo ja ihanan överi minttu-suklaaherkku

Teksti Petra Tuominen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Helppo minttu-suklaajäätelökakku Puffet-jätskeistä on takuuvarma kesäherkku, josta ei jää rippeitä pöydälle sulamaan. Kokoa kakku valmisjäätelöistä ja koristele kastikkeilla, marjoilla ja popcorneilla.

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 10–12 Puffet Minttu -jäätelöä
  • ½ l suklaajäätelöä

Koristeeksi

  • ½ l minttujäätelöä
  • ½ l suklaajäätelöä
  • jäätelövohveleita
  • suklaakastiketta ( esim. O’hoj Hard Topping -maitosuklaakastike)
  • mansikoita
  • Pätkis-suklaata (esim. Pätkis Mini Bites)
  • popcorneja
  • (mintunlehtiä)

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Puffet-jäätelökakku valmistuu näin:

  1. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla niin, että kelmun reunoja jää runsaasti vuoan ulkopuolelle. Leikkaa Puffet-jäätelöt puoliksi
  2. Asettele puolikkaat vuoan reunoille ympyrän muotoon. Painele tarvittaessa sormilla tiiviimmäksi, jotta pyöreä muoto säilyy.
  3. Lusikoi vuoan keskelle hieman pehmennyttä suklaajäätelöä. Painele lusikalla tasaiseksi, jotta aukko täyttyy. Laita kakku pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  4. Nosta kakku pois vuoasta kelmun avulla ja laita varovasti tarjoilualustalle. Kasta vohvelien päät maitosuklaakastikkeeseen. Koristele kakku vohveleilla, jäätelöpalloilla, suklaakastikkeella, tuoreilla mansikoilla, suklaapaloilla, popcorneilla ja mintunlehdillä.

Vinkki! Jos pakastimessasi on tilaa, tee Puffet-kakun pohja suoraan tarjoilulautaselle. Irrota irtopohjavuoasta pohja ja vuoraa reunat kelmulla. Käytä reunoja muottina pohjan rakentamiseen.

MITÄ PIDIT?
3.83