Maku

Puffed pizza parsa-broileritäytteellä

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Oletko jo kokeillut puffed pizzaa? Tuhti ja lehtevä voitaikinapohja saa ylleen keväistä parsaa ja paistettua broileria.
MU
5
0
Julkaistu: 29.7.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 1 rklauringonkukkaöljyä
  • 450 gmaustamattomia broilerinsuikaleita (filee)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 450 gparsaa (tuoretta)
  • 3 rklsalviaa (15 tuoretta lehteä)
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 125 gmozzarellajuustoa
Tulosta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jaa sulanut voitaikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä leivinpellille sopiviksi ja nosta kaulimen avulla kahdelle leivinpaperoidulle pellille.

Esipaista pizzapohjia noin 10 minuuttia.

Pohjien esipaistuessa kuumenna öljy pannulla ja paista broilerit kypsiksi ahkerasti käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota esipaistetut pizzapohjat uunista ja koputtele kohonnut taikina keskeltä alas. Levitä pohjien päälle tomaattimurskaa ja broilerit.

Leikkaa tarvittaessa kuivahtaneet parsojen päät pois. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi ja ripottele palat pizzoille. Lisää salvianlehdet ja viipaleiksi leikattu vuohenjuusto. Revi päälle lopuksi mozza-rellaa.

Jatka pizzojen paistamista uunissa vielä noin 10 minuuttia.

 Ota taikina edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan, niin pizza valmistuu sukkelaan.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »