Maku

Prosecco-sabayon

30 min
5
0

Prosecco-sabayon

GL
MA
0
5
Sabayon eli viinivaahto valmistetaan perinteisesti marsalaviinistä, mutta italialainen prosecco-kuohuviini tuo jälkiruokaan ihanaa pirskahtelevuutta. Vatkaa vaahto ilmavan kuohkeaksi vesihauteessa ja tarjoa se marjojen kera saman tien. Sabayon ei kestä pitkää odottamista, joten herkuttelijat odottakoot sabayonia eikä päinvastoin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkeltuaista
  • 1 1/3 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 1 dlkuohuviiniä (italialaista proseccoa)

Tarjoiluun

  • 4 dlmarjoja (vadelmia, mustikoita, boysenmarjoja)
  • 2 rklruokosokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlkardemummaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mausta marjat sokerilla, sitruunamehulla ja kardemummalla. Jätä hetkeksi huoneenlämpöön odottamaan.

Vatkaa teräskulhossa sähkövatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuohuviini edelleen vatkaten.

Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi saa poreilla kevyesti mutta ei koskettaa kulhon pohjaa, jotta vaahto ei pala pohjaan. Jatka vatkaamista vesihauteen päällä sähkövatkaimella 5–10 minuuttia, tai kunnes vaahdon tilavuus on kaksinkertaistunut ja se on erittäin kuohkeaa.

Tarjoa proseccovaahto heti marjojen kanssa.

Vinkki!

* Korvaamalla tavallisen sokerin kookospalmusokerilla saat sabayoniin paahteisen ja kinuskisen maun. Halutessasi voit lisätä marjoihin tilkan sitruslikööriä. Muistathan kuumentaa ulkomaiset pakastemarjat aina ennen käyttöä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä