Maku

Prosciutto-salviakana ja pinaattia

25 min
4.5
0

Prosciutto-salviakana ja pinaattia

Kanafileet saavat ihanan maun ja rapean kuoren ympärille kääräistystä ilmakuivatusta kinkusta. Piilota kinkkusiivun ja kanan väliin salvian lehtiä, ja tarjoile tämä nopea arki-illan hemmotteluruoka valkosipulisen pinaatin kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplbroilerin rintaleikkeitä
  • 4 kplprosciuttoviipaletta
  • tuoretta salviaa
  • 1 rkloliiviöljyä (paistamiseen)

Pinaatti

  • 200 gpinaattia (tuoretta)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä (paistamiseen)
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Napsi kuorallinen tuoreita salvianlehtiä. Asettele lehdet broilerifileiden päälle ja kääri prosciuttosiivu fileen ympäri.

Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla reilulla keskilämmöllä. Paista kanat molemmilta puolilta kypsiksi ja kullanruskeiksi, noin 6-7 minuuttia per puoli fileen koosta riippuen.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne pannulla keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää pannulle pinaatti ja kääntele hetki kunnes pinaatti alkaa mennä kasaan. Ota pannu pois lämmöltä. Mausta pinaatti suolalla ja pippurilla.

Vinkki!

Tarjoile rapeat kanat ja pehmeä pinaatti vaikkapa uunissa paistettujen pikkutomaattien kanssa! Valele tomaatit oliiviöljyllä ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes tomaatit ovat pehmenneet.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä