Pretzelit

2 h 15 min
4.3
1

Pretzelit

MA
1
4.3
Ihanimmat prezelit saat itse tehden. Hiivataikinarinkelit keitetään ensin soodavedessä ja paistetaan uunissa vasta sen jälkeen.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 2 tlfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja (noin)

Keitinvesi

  • 10 dlvettä
  • 2 rklruokasoodaa

Päälle

  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista pretzelit näin:

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy.

Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä vähintään puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se noin 12 palaan. Pyöritä jokaisesta palasta pöytää vasten 30–40 cm:n pituinen nauha, joka ohenee päitä kohden. Käännä nauha rinkelin muotoon eli kiepauta varsia toistensa ympäri ja paina päät kiinni keskikohtaan. Nosta pretzelit leivinpaperille ja kohota peitettynä puoli tuntia.

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää sooda. Vesi kuohahtaa hiukan. Kun vesi tasoittuu, sekoita hetki. Anna veden kiehua hissukseen. Keitä prezeleitä yksitellen noin 30 sekuntia. Nosta reikäkauhalla paperin päälle valumaan.

Siirrä pretzelit leivinpaperin päälle pellille. Voitele ne munalla ja ripottele päälle sormisuolakiteitä. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna pinnan paistua reilusti ruskeaksi.

Pretzelit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä