Maku

Pretzel-suklaakakku

5
0

Pretzel-suklaakakku

Tumma suklaakakku on yhtä makean pehmeää kuin fudge! Marenkimaiseen valkuaisvaahtoon lisätään reilusti suklaata eikä taikinassa ole ripaustakaan jauhoa. Koristele kakku suolaisilla pretzeleillä, paista tahmean täyteläiseksi ja nauti kahvikupposen kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 120 gvoita
  • 450 gtummaa suklaata
  • 4 kplkananmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 3 dlpretzel-keksejä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pingota irtopohjavuoan (23 cm tai 2 × 15 cm) pohjan väliin leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

Paloittele suklaa ja voi keraamiseen tai metalliseen kulhoon, ja nosta se hyöryävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa ja voi välillä sekoitellen kunnes seos on tasaisen sulanutta. Nosta kulho vesihauteen päältä ja anna jäähtyä.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pikku hiljaa sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävän paksua.

Sekoita jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen keltuaiset ja suola.

Sekoita käännelleen valkuaisvaahto muutamassa osassa suklaaseen. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Koristele pinta pretzeleillä.

Paista 160 asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat kypsät ja keskiosa hyytynyt. Anna kakun jäähtyä ja nosta se pariksi tunniksi jääkaappiin. Leikkaa tahmean täyteläistä kakkua terävällä veitsellä.

Vinkki!

Kakku säilyy jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään. Ota silloin kakku pois kylmästä hyvissä ajoin, noin tunti ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä