Possuvartaat ja pähkinäkastike

1 h 30 min
4
0

Possuvartaat ja pähkinäkastike

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 750 gporsaanpaistia (kuutioituna)

Marinadi

  • 2 rkllimettimehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklruokaöljyä

Pähkinäkastike

  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklmaapähkinöitä (paahdettuna, rouhittuna)
  • 2 tlfariinisokeria
  • 1 kplsitruunaruohoa (viipaloituna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen, hienonnettuna)
  • 1 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Pujota lihapalat vedessä liotettuihin vartaisiin. Nosta vartaat matalaan astiaan tai uunipannulle. Sekoita marinadin ainekset ja sivele vartaille. Anna marinoitua tunnin verran. Kääntele vartaita muutaman kerran.

Valmista pähkinäkastike yhdistämällä ainekset. Laimenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kuumenna uunin grillivastus. Nosta possuvartaat uuniritilälle uunipannun päälle. Grillaa noin 10 minuuttia. Käännä possuvartaita välillä, kunnes liha on ruskistunut joka puolelta.

Tarjoa possuvartaat mangoriisin ja pähkinäkastikkeen kanssa.

•Sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet ja kalakastike ovat thaikeittiön mausteita, joita löydät aasialaisia tuotteita myyvistä kaupoista. Myös isoista marketeista niitä yleensä saa, tosin kaffiirilimetinlehtiä vain kuivattuna esim. Santa Maria -maustesarjassa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä