Kotivinkki

Possuohratto

1 h 15 min
0
0

Possuohratto

Herkullinen ohratto täydentyy omenasoseella pyöristetyllä sipuli-tomaattikastikeella. Ohran sijaan voit kokeilla riisiä ja possun tilalla broilerin koipi-reisiä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5–6 annosta)

  • 2–3isoa sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2 tlöljyä
  • ½ dltomaattipyreetä
  • 2 ½ dlomenasosetta (ei hilloa)
  • runsaastitimjamia
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 kgluutonta porsaan etuselkää eli kasleria tai lapaa
  • 8 dlvettä
  • 2lihaliemikuutiota tai 2 rkl lihafondia
  • 3 dlohrahelmiä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuori sipulit ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna hautua sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

2. Lisää tomaattipyree, omenasose ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

3. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja liemivalmiste lihaliemeksi.

4. Mittaa 3 litran uunivuokaan ohrahelmet. Kaada päälle lihaliemi. Lisää lihapalat ja sipuli-tomaattikastike.

5. Kypsennä ohrattoa 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes lihaliemi on imeytynyt ohraan ja liha on kypsää. Tarjoa ohratto raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä