Maku

Possunkyljykset vietnamilaiseen tapaan

2 h 25 min
4
0

Possunkyljykset vietnamilaiseen tapaan

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gporsaankyljyksiä

Marinadi

  • 1/2 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlmausteseosta (viismauste)
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 1/2 tlseesamiöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta

Kastike

  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 3 rklsokeria
  • 3/4 dlvettä
  • 5 rklkalakastiketta
  • 1/3 dlporkkanaraastetta

Koristeeksi

  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Nuiji porsaankyljykset kevyesti leikkuulaudalla. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi, säästä puolet kastikkeeseen. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään.

Levitä marinadi porsaankyljyksien päälle ja nosta ne maustumaan kylmään vähintään muutamaksi tunniksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään hyvissä ajoin maustumaan.

Ota kyljykset ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna grilli. Pyyhkäise marinadi lihan pinnasta pois ja nosta lihat grilliritilälle. Paahda kyljyksiä noin 10 minuuttia kerran kääntäen, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele possunkyljykset basilikalla.

Tarjoa vietnamilaiseen tapaan marinoidut porsaankyljykset kastikkeen, keitetyn riisin ja salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä