Maku

Possunkyljykset vietnamilaiseen tapaan

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
GL
LA
MA
MU
3.4
0
Julkaistu: 10.9.2006


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gporsaankyljyksiä

Marinadi

  • 1/2 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlmausteseosta (viismauste)
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 1/2 tlseesamiöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta

Kastike

  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 3 rklsokeria
  • 3/4 dlvettä
  • 5 rklkalakastiketta
  • 1/3 dlporkkanaraastetta

Koristeeksi

  • 1 dltuoretta basilikaa
Tulosta

Nuiji porsaankyljykset kevyesti leikkuulaudalla. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi, säästä puolet kastikkeeseen. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään.

Levitä marinadi porsaankyljyksien päälle ja nosta ne maustumaan kylmään vähintään muutamaksi tunniksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään hyvissä ajoin maustumaan.

Ota kyljykset ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna grilli. Pyyhkäise marinadi lihan pinnasta pois ja nosta lihat grilliritilälle. Paahda kyljyksiä noin 10 minuuttia kerran kääntäen, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele possunkyljykset basilikalla.

Tarjoa vietnamilaiseen tapaan marinoidut porsaankyljykset kastikkeen, keitetyn riisin ja salaatin kera.

Kommentoi »