Maku

Possunfileerulla

3 h 15 min
5
0

Possunfileerulla

GL
MU
0
5
Possunfileerulla on hyvä vaihtoehto pienen perheen joulukinkuksi. Suppilovahveroilla täytetty possunfileerulla maistuu joululaatikoiden kanssa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gporsaan ulkofileetä

Täyte

  • 2 dlsuppilovahveroita (kuivattuna)
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 3 tlpiparjuuritahnaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 15 min

Possunfileerulla valmistuu näin:

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Liota kuivia sieniä vedessä noin 20 minuuttia. Pilko sienet ja sipuli. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi.

Kuumenna vahveroita, sipulia ja chiliä pannulla, ja lisää tilkka vettä mikäli sienet uhkaavat kuivua liikaa. Lisää joukkoon piparjuuri, suola ja hiukan rouhittua pippuria.

Kun neste on lähes kokonaan haihtunut, anna täytteen jäähtyä.

Poista lihasta mahdolliset kalvot ja kaikki näkyvä rasva. Leikkaa possunfilee auki levyksi ja nuiji sitä kevyesti.

Sekoita jäähtyneen sieni-sipuliseoksen joukkoon tuorejuusto ja levitä täytettä noin sentin kerros lihalevyn päälle. Jätä reunoilta 1–2 cm ilman täytettä.

Rullaa lihalevy ja sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa. Lopun täytteen voit tarjota pöydässä kylmänä lisäkkeenä.

Paista 175 asteessa noin tunti. Kääri kypsä liha folioon vetäytymään hetkeksi ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä