Maku

Possun kylkirulla

3 h 20 min
5
0

Possun kylkirulla

GL
MU
0
5
Luuton, kamarallinen porsaankylki sopii loistavasti joulupöytään. Chorizolla ja sipulilla täytetty possun kylkirulla on ykkösvalinta pienemmän jouluporukan herkutteluun!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2500 gporsaankylkeä (30 cm x 40 cm luuton porsaan kylkipala kamaralla)
  • 1 rklsuolaa

Täyte

  • 1 tlvoita
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/3 kplpurjoa (hienonnettuna)
  • 280 gchorizo-makkaraa (1 pkt raakamakkaraa, esim. Saarioinen)
  • 2 dltuoretta salviaa (1 ruukku)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlsaksanpähkinöitä

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Nosta porsaankylki työlaudalle kamarapuoli ylöspäin. Tee terävällä veitsellä nahkaan pitkittäin viiltoja sentin välein. Viiltojen tulee olla niin matalia, että ne lävistävät vain nahan, eivätkä ylety lihaan asti.

Käännä kylki ylösalaisin. Leikkaa pois mahdolliset luunpalat ja rustot. Suolaa liha.

Kuullota hienonnetut sipulit rasvassa pannulla. Lypsä makkarat palleroiksi ja hienonna puolet salviasta. Lisää ne pannulle. Paista sekoitellen, kunnes chorizot ovat kypsiä. Mausta pippurilla.

Levitä täyte poikittain keskelle kylkipalaa ja ripottele päälle rouhitut saksanpähkinät sekä loput salvianlehdet.

Kääri kylki rullalle kapeamman sivun suuntaisesti. Jätä saumakohta alle ja sido paistinarulla napakaksi rullaksi (katso kuvasarja s. 33).

Paista kylkirullaa ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 2 tuntia.

Halutessasi voit tarkistaa sisälämpötilan mittarilla. Rulla on sopivan kypsää 74-asteisena. Kääri rulla uunista ottamisen jälkeen vielä hetkeksi folioon vetäytymään ennen tarjoamista.

Vinkki!

Tilaa kylkipala kaupasta, jossa on lihatiski. Sen toimitus onnistuu yleensä 1–2 arkipäivässä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä